preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipa Kozarca Vinkovci

Login

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Naš YouTube kanal

Anketa
Jesi li zadovoljan ostvarenim uspjehom na kraju školske godine?Tražilica
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

I reći ću vam samo još jednu stvar

ZAPAMTITE VUKOVAR!

18.11.1991.

POČETAK ŠKOLE

 

Hura! Hura!

Kakva bura!

-Iz oblaka?

-Ne, od đaka!


Rujan ruji rujno voće,

u rujnu i škola poče.

Igrališta puna cike,

puna cike, puna vike!

Započele igre nove,

svatko gradi nove snove.

 

Milan Taritaš

Hrvatska enciklopedija

Prometna učilica

Sigurniji internet

Dislajkam mržnju

Google prevoditelj

Upisi u srednju školu
Obavijest o potpisivanju prijavnica za učenike osmih razreda
Mirjana Levanic / datum: 7. 7. 2018. 19:41

U utorak, 10. srpnja 2018. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta učenika osmih razreda. Razrednici osmih razreda će ispisati prijavnice za učenike. Prijavnice moraju potpisati učenik i njegov roditelj/skrbnik 11. srpnja 2018. godine u 9 sati u našoj školi

VAŽNO! Samo učenici za koje je u sustavu označeno da su potpisali prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

Potpisivanjem prijavnice svi učenici potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija Upisi.hr će učenika automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena učenicima s više bodova. 

Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak osmih razreda s temom Upisi u srednju školu
Mirjana Levanic / datum: 31. 5. 2018. 06:57

U svečanoj dvorani naše škole, 30. svibnja 2018., održan je roditeljski sastanak s temom Upisi u srednje škole. Pedagoginja Kata Piršljn prezentirala je Odluku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u srednju školu 2017./2018. Učiteljica Mirjana Levanić objasnila je kako se prijaviti na mrežnu stranicu www.upisi.hr, pročitala datume koje je važno zapamtiti i objasnila što treba pratiti u programu prilikom izbora željenog programa ili zanimanja. Na kraju je podsjetila roditelje da će škola i informatička učionica biti otvorene za potrebe učenika od 9 do 12 sati radnim danom od 18. lipnja 2017. do 11. srpnja 2017.

Klikom na opširnije možete pogledati prezentaciju s roditeljskog sastanka.


[OPŠIRNIJE]Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!"
Mirjana Levanic / datum: 29. 5. 2018. 10:40

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na:

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - redovni učenici (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2018. godine)

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše (za učenike koji žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu ili plesnu školu te za učenike koji žele upisati razredne odjele za sportaše) 

• Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba) 

• Primjer bodovanja za školsku godinu 2018./2019. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).


[OPŠIRNIJE]Roditeljski sastanak 8. a, b i c odjela
Mirjana Levanic / datum: 28. 5. 2018. 18:13

U svečanoj dvorani naše škole, u srijedu 30. svibnja 2018. u 18.30 sati, održat će se roditeljski sastanak za sve osme razrede s temom upisi u srednje škole. Ostale obavijesti možete potražiti pod izbornikom Upisi u srednju školu


[OPŠIRNIJE]Započinju prijave kandidata s teškoćama u razvoju
Mirjana Levanic / datum: 28. 5. 2018. 18:02

Kandidati s teškoćama u razvoju, odnosno učenici koji pohađaju nastavu po prilagođenom i individualiziranom programu obrazovanja mogu od 25. svibnja 2018. javiti se Uredu državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji će im pomoći u odabiru srednje škole koja provodi jedan od programa za koji je kandidat dobio stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

Tom prilikom roditelji i kandidat iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svome stručnom mišljenju - roditelji će upisnom povjerenstvu ureda državne uprave na predviđenom obrascu navesti obrazovne programe i srednje škole koje izvode te programe redom kako bi željeli da ih kandidat upiše. Na navedenom obrascu roditelj i kandidat mogu navesti onoliko škola koliko ih izvodi navedene programe. 

Potom će Upisno povjerenstvo Ureda državne uprave u sustav NISpuSŠ unijeti navedene odabire za pojedine kandidate. Kandidati će na stranici upisi.hr kada se prijave imati karticu Moj odabir (UDU), na kojoj će vidjeti programe koje im je unio ured državne uprave. Nakon ovog postupka zatvorit će se mogućnost unosa odabira, a navedeni kandidati rangiraju se na zasebnim ljestvicama poretka temeljem ostvarenog ukupnog broja bodova utvrđenog tijekom postupka vrednovanja, u programima obrazovanja za koje posjeduju stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. 

Podsjećamo da u školama u kojima je to uvjet za upis, kandidati moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti, a upisna povjerenstva ureda državne uprave, u slučaju prijave takvih programa, dužna su o tome obavijestiti kandidata. Također, napominjemo da ukoliko je škola postavila bodovni prag on vrijedi i za učenike s teškoćama u razvoju. Sam poredak programa na listi prioriteta koji će roditelji i kandidat iskazati upisnome povjerenstvu ureda državne uprave ne jamče niti osiguravaju da će se kandidat uistinu i upisati u onaj obrazovni program koji su naveli kao svoj prvi izbor – konačan upis ovisi i o drugim kandidatima s teškoćama u razvoju na ljestvici i njihovom broju bodova te broju upisnih mjesta za kandidate s teškoćama u razvoju u pojedinome razrednome odjelu, a sukladno Državnome pedagoškome standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja. Kandidati s teškoćama u razvoju koji na ovaj način ostvare upis u srednju školu neće se moći prijavljivati za upis u druge obrazovne programe.


[OPŠIRNIJE]Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.
Mirjana Levanic / datum: 28. 5. 2018. 17:55

Obavještavamo vas da je objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. zajedno s dokumentom Struktura razrednih odjela i broj učenika prvih razreda srednjih škola u školskoj godini 2018./2019.

Odluku potražite ovdje.


[OPŠIRNIJE]Webinar za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole
Mirjana Levanic / datum: 28. 5. 2018. 17:49

Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNET)  za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organizirali su 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati informativni webinar  na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Snimka navedenog webinara dostupna je na sljedećoj poveznici: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12368


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju